Nachtvluchten traumahelikopter begonnen

Het UMCG is zondagnacht begonnen met de oefenvluchten van de traumahelikopter. In totaal worden in maart dertig oefenvluchten tot tien uur ’s avonds vanaf het dak van het ziekenhuis uitgevoerd.

Piloten, artsen en verpleegkundigen van het Mobiel Medisch Team hebben hiervoor een speciale training gevolgd op vliegveld Lelystad. Tijdens de vluchten wordt geoefend met nachtkijkers en speciale navigatieapparatuur om te kunnen zien waar geland kan worden.

Het UMCG is nog op zoek naar een meer centraal gelegen standplaats voor de traumahelikopter. Tot die tijd blijven de vluchten vanaf het dak van het ziekenhuis gebeuren. Het huidige helikopterdek wordt daarna alleen nog gebruikt om een patiënt snel in het ziekenhuis te brengen als dit nodig is voor diens gezondheidstoestand.