Man opgepakt voor serie auto-kraken

De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige Groninger aangehouden bij het Noorderplantsoen. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor tenminste één auto-inbraak, maar misschien zelfs zestien.

Maandag zijn verspreid over de stad de ruiten vernield van zestien auto’s. Uit een aantal voertuigen zijn waardevolle goederen meegenomen. Na een auto-inbraak in de Van Oldebarneveltlaan kreeg de politie een duidelijk signalement van de verdachte, die even later in de buurt van het Noorderplantsoen werd gevonden. Hij had op dat moment inbrekersgereedschap bij zich en een navigatiesysteem dat mogelijk uit een auto aan de Pleiadenlaan afkomstig is.

Het is niet helemaal duidelijk of de man verantwoordelijk is voor alle autokraken. De vernielde en gekraakte wagens stonden geparkeerd in de Crematoriumlaan (7x), Laan Corpus den Hoorn (3x), Laan van de Vrede (2x), Van Ketwich Verschuurlaan (1x), Pleiadenlaan (1x), Van Oldenbarneveltlaan (1x) en de Lage der Aa (1x). De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen.