Groningse en Finse scholieren richten bedrijf op

nieuws
Studenten van het Alfa-College presenteren hun marktonderzoek in Krakau. Foto: alfa-college.nl

Studenten van het Alfa-college in Groningen en Hoogeveen hebben in samenwerking met achttien eerstejaars handelsstudenten van het Mercuria Business College uit Helsinki in Finland een online e-business project voltooid. Uit de samenwerking zal waarschijnlijk een echt bedrijf ontstaan.

De leerlingen kregen de opdracht om een bedrijfje op te starten, waarbij alles om de hoek kwam kijken wat een echt bedrijf ook moet doen. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een logo, het opstellen van de bedrijfsstructuur en het presenteren van het bedrijf. Uiteindelijke doel was het uitvoeren van een marktonderzoek voor het op te richten bedrijf en het product wat in markt gezet moet worden.

Bijzonder aan de samenwerking was dat alles op afgesproken tijdstippen gecommuniceerd werd via de chat, mail en Skype met de Finse collega’s. In het begin van deze maand volgde een ontmoeting in het Poolse Krakau om elkaars bedrijf aan elkaar te presenteren.