D66 wil afrekenen met fietswrakken

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photographer.php?photographer_id=27525

Verschillende plekken in de stad lijken soms op een waar fietsenkerkhof. D66 Groningen heeft nu een plan bedacht waarin wordt afgerekend met de tientallen weesfietsen en -wrakken die ogenschijnlijk geen eigenaar meer hebben. De Democraten denken aan een systeem met waardecheques.

De politieke partij is tot de ontdekking gekomen dat veel mensen niet de moeite nemen om op een normale manier van hun fiets af te komen. Om dat tij te keren wil de partij dat er een cheque wordt uitgereikt aan de persoon die zijn oude fiets bij de gemeente inlevert. Deze cheque is vervolgens inwisselbaar bij de gemeentelijke verkoop die twee keer in de maand gehouden wordt in de fietsenstalling onder de openbare bibliotheek.

Afdankertjes die ingeleverd worden bij de gemeente en die nog in goede staat zijn kunnen volgens de democraten opgeknapt worden en vervolgens verkocht worden aan slimme ondernemers. Voor fietsen die echt niet meer de weg op kunnen, kunnen onderdelen wellicht verkocht worden aan handelaren in oud ijzer. Met het idee hopen de Democraten dat ze een bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen zwerfvuil.