Herstel Ecolution binnenkort van start

Het herstel van het innovatieve zeilschip ‘Ecolution’ van Wubbo Ockels gaat binnenkort van start. De afgelopen twee maanden heeft het verzekeringsbedrijf in samenwerking met Ockels onderzoek gedaan of herstel mogelijk was. Na een grondige analyse is er nu groen licht.

Het zeilschip van de voormalig astronaut werd op 1 december vorig jaar door onbekenden tot zinken gebracht toen het afgemeerd lag in een haven aan het Reitdiep in de stad. De onbekenden brachten ook grote schade toe aan elektronische verbindingen en apparatuur van het schip.

De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd op dezelfde werf waar het schip ook vernield werd. De verwachting is dat dit een jaar gaat duren. De eerste prioriteit is het herstel van de werking van het unieke zeilsysteem. Dit moet voor de komende zomer zijn afgerond zodat de boot in juli al uit kan varen. In de komende winter zullen uiteindelijk de overige reparaties worden uitgevoerd.