Gewapende overval aan Nieuweweg

112

Aan de Nieuweweg is woensdagochtend even na elf uur een winkel overvallen. Het betreft een gewapende overval op een kledingreparatiebedrijf. De eigenaar kreeg een klap in het gelaat. De drie vermoedelijke daders zijn aangehouden.

Een getuige die zag dat zich in de winkel iets vreemds afspeelde, belde de politie. Die was snel ter plaatse en zette meteen de omgeving af. Ook werden door middel van het zogenaamde ‘ringensysteem’ politiewagens op strategische plaatsen neergezet. Op deze manier konden vrij snel de drie verdachten gearresteerd worden. Ook het cameratoezicht bij de Poelebrug speelde een belangrijke rol bij de aanhouding.

Update: 16.00 uur
De politie laat woensdagmiddag weten dat de aangehouden overvallers 27, 35 en 36 jaar zijn en afkomstig zijn uit Groningen. Na de overal heeft er uitgebreid onderzoek plaatsgevonden waarbij ook speurhonden werden ingezet. Het is nog wel onduidelijk wat de overvallers precies buit hebben gemaakt.

Verder is bekend geworden dat er bij de overval een persoon lichtgewond is geraakt. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar zijn verwondingen vielen zodanig mee dat hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis.