Alternatief plan voor regiotram

Vijftien stadjers hebben een alternatief plan gepresenteerd voor de regiotram. Volgens het zogeheten Burgerinitiatief kan er net zo goed een trein gaan rijden naar Zernike.

Volgens de voorzitter Walter de Geus hebben zowel de stadjers als de studenten geen belang bij de aanleg van een regiotram. Daarom diende het Burgerinitiatief in december al een petitie in met 2500 handtekeningen tegen het huidige plan. Nu komt de club met Plan B.

Een verlenging van de spoorlijn zou volgens de huidige berekeningen 575 miljoen euro goedkoper zijn dan een tramlijn. De plannen voor een tram zijn al in een gevorderd stadium. Toch is de situatie volgens De Geus niet onomkeerbaar.

Na de provinciale staten verkiezingen wil het burgerinitiatief een petitie starten voor hun Plan B.

Deel dit artikel: