sport

Amateurvoetbal: Forse nederlaag Stadspark, punt voor Engelbert

nieuws

Bestuurder bezorgscooter gewond bij verkeersongeluk Oosterweg

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Oosterweg in de Oosterpoortbuurt is de bestuurder van een bezorgscooter gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

nieuws

Mega zonnevlek op zon met eclipsbril goed te zien

Blaauw Sterrenwacht heeft zondagmiddag een foto kunnen maken van de mega zonnevlek die op de zon is ontstaan. Op sociale media waarschuwen zij om alleen met beschermingsmiddelen naar de zon te kijken.

nieuws

Terugblik op mars voor Oekraïne: “Jullie zijn hier welkom, en blijven hier ook welkom” (foto’s)

In de binnenstad vond zaterdag aan het einde van de middag een mars voor Oekraïne plaats. Met Willemijn Kemp van de Sociale Brigade blikken we een dag later terug. Heeft de mars gebracht wat men…

nieuws

Man wordt zonder reden knock-out geslagen in Papengang, verdachte aangehouden

Politieagenten hebben zondagochtend in de Groningse binnenstad een persoon aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Tegeltableaus laten een waardevol tijdsbeeld zien: “Dit kan alleen weggehaald zijn door vakmensen”

Het tegeltableau in de Grunobuurt is nog altijd niet boven water. Stadsgids Titus Akkermans is geschrokken van het nieuws. Volgens hem heeft het kunstwerk vooral grote emotionele waarde en hoort het bij het tijdsbeeld van…

nieuws

Auto rijdt van talud bij Ten Post, twee gewonden

Bij een verkeersongeluk zondagochtend op de N360 bij Ten Post zijn twee personen gewond geraakt. Dat meldt een nieuwsfotograaf van de website 112groningen.nl.

nieuws

Modeltreinbouwer heeft in korte tijd 26.000 volgers op Insta: “Landschappen bouwen, dat vind ik prachtig”

Ondanks dat het bouwen van een modeltreinbaan pas twee jaar geleden begon zijn Emiel en zijn vriendin uit Stad een behoorlijke hit op Instagram. In korte tijd zagen ze het aantal mensen dat hun account…

nieuws

Natuur loopt drie weken voor: “We zitten op een doodlopende weg”

Wie ’s ochtends bij het krieken van de dag goed luistert kan ze al horen: de vogels die vrolijk fluiten. Toch loopt de natuur weken voor op wat gebruikelijk is. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

nieuws

Voormalig nachtburgemeester Oelinda de Vries vanaf maart te zien in De Bachelor

Voormalig nachtburgemeester Oelinda de Vries is vanaf volgende maand te zien in datingshow De Bachelor. Dat laat De Vries op haar Instagramaccount weten.

nieuws

Camera’s Beleef de Lente online: ontwikkelingen van broedende vogels op de voet volgen

Het voorjaar lonkt en vogels maken zich op voor hun eerste broedsels. Hoe dat in zijn werk gaat kun je vanaf zondag volgen via diverse camera’s van Beleef de Lente.

nieuws

Installatiebedrijf Smid Glimmen stopt na zestig jaar: “Te kort aan personeel”

Na ruim zestig jaar komt er een einde aan installatiebedrijf Smid in Glimmen. Het bedrijf stopt vanwege een tekort aan personeel.

nieuws

Fietsnetwerk.nl presenteert drie nieuwe themafietsroutes die de stad aandoen

Fietsnetwerk.nl heeft drie nieuwe fietsroutes uitgezet die allen de stad aandoen. Het gaat om drie routes die hun eigen thema hebben.

nieuws

Zondag buien, komende dagen krijgen we vaker de zon te zien

Na een lange periode waarbij de bewolking de overhand had, krijgen we komende week wat vaker de zon te zien. Op zondag staat er echter eerst nog een dag te wachten waarbij we met buien…

sport

Lycurgus onderuit tegen Dynamo

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond ook zijn tweede wedstrijd in de kampioensgroep verloren. In Apeldoorn waren de Groninger volleyballers niet opgewassen tegen Draisma Dynamo: 3-0.

nieuws

Maarten zit uren vast op de Brennerpas: “Ik heb mijn hart wel even vast moeten houden”

Maarten Roorda is weer terug in de stad. Vrijdag leek Groningen verder weg dan ooit toen Roorda stil kwam te staan op de Brennerpas tussen Italië en Oostenrijk.

F
U
R