Eierballenwedstrijd: wie maakt de lekkerste eierbal?

nieuws
Foto: Erik009 [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Vrijdag 20 juni woedt een Groningse strijd bij de foodcourt van de Makro in de stad. Dertien deelnemers frituren hun eigen gebakken eierballen die zullen worden geproefd en beoordeeld door een jury. Het publiek mag ook mee proeven.

De deelnemers is gevraagd om thuis tien eierballen klaar te maken. Bij de Makro Foodcourt staat een frituur klaar om de snacks ter plekke te frituren. Tijdens het bakken moeten de deelnemers vragen beantwoorden over het denk- en maakproces van de eierbal.

“Het is zo’n typisch Gronings ding – nostalgisch, verrassend, en voor veel mensen nog onbekend. Het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren”, vertelt Dennis Nolle, organisator van de wedstrijd en eigenaar van de Groningse kookschool Dennis Cooking Place. “Tijd dus om er een echte wedstrijd van te maken, met een flinke dosis passie, plezier en natuurlijk: lekker eten!”

De kookkunsten en kennis zullen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Corriët van worst- en eierbalproducent Uildriks BV, Marco Agema (oud-eigenaar van Friet van Piet) en Arjen Visscher (eigenaar Aaierbal.nl). Deze jury zal de snacks keuren op creativiteit, smaak en uiterlijk.