Foto via Pixabay
Wie vanaf het nieuwe jaar in Groningen een horecazaak start, moet weer een exploitatievergunning aanvragen. Het heeft te maken met veiligheid en mogelijke overlast.
De gemeente wil graag dat ondernemers hun zaken op het gebied van veiligheid goed voor elkaar hebben. Met de exploitatievergunning krijgt de gemeente meer grip op het kleine aantal ondernemers dat overlast veroorzaakt. Dat gaat vaak ten koste van goedwillende ondernemers.
Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Het vergroten van de veiligheid in het uitgaansleven vraagt om een stevige integrale aanpak. De herinvoering van de ezploitatievergunning voor nieuwe horecazaken is daar een belangrijke bouwsteen voor.”
Via de vergunning kunnen voorwaarden opgelegd worden bij onveilige situaties, zoals de eis om een beveiliger bij de deur te hebben. Een vergunning kan worden ingetrokken bij ernstige incidenten of het niet nakomen van afspraken. Ook krijgt de gemeente meer inzicht in de achtergrond van de eigenaren.
De vergunning geldt voor alle soorten horecabedrijven. Ondernemers kunnen de aanvraag indienen via de gemeentelijke website, samen met de aanvraag voor een alcoholvergunning.
WIJ Groningen organiseert komende woensdag 10 december een lichtjeswandeling in de Schilderswijk. De deelnemers ontdekken…
Agenten hebben woensdagavond tijdens een verlichtingscontrole in Paddepoel een 15-jarige jongen aangehouden die een machete…
De voormalige Poelepoort in Groningen staat afgebeeld om de nieuwe Zilveren Dukaat van de Koninklijke…
De raadsfracties van CDA en D66 maken zich zorgen over de toename van de bijplaatsingen…
Tot en met zondag is het weer in Groningen met één woord te omschrijven: herfst.…
In een woning aan de A.P. Fokkerstraat in de Oosterparkwijk heeft woensdag aan het einde…