Tegenstander trekt zich terug: PKC’83/Team Amoeri naar eredivisie zaalvoetbal

sport
Foto: Wesley Ferwerda. PKC'83/Team Amoeri - FC Marlene 2.

PKC’83/ Team Amoeri is zonder te spelen gepromoveerd naar de eredivisie van het zaalvoetbal.

PKC zou vrijdagavond (vanavond) in Almelo een beslissingswedstrijd spelen tegen ZVS Bodemflex uit het Brabantse Sint-Michielsgestel. Dit omdat White Stones niet wilde promoveren. Daardoor kwam er een plek vrij in de eredivisie.

Vrijdagmorgen werd bekend dat ook ZVS niet wilde promoveren en zich had teruggetrokken. Daarna kreeg PKC het bericht van de KNVB dat de Groningers daardoor promoveren.

PKC werd in de eerste divisie A tweede achter White Stones en speelden daardoor nacompetitie voor promotie. De Groningers werden in de halve finale uitgeschakeld, maar kregen door het terugtrekken van White Stones een herkansing.

Primeur

Het is voor het eerst dat een zaalvoetbalclub bij de mannen uit de stad Groningen in de eredivisie gaat spelen. Leekster Eagles uit Leek speelde jarenlang op dat hoogste niveau met veel spelers uit Groningen, maar de club heeft zich vorig jaar om diverse redenen opgeheven.

Bij de vrouwen wordt in de stad wel enige tijd in de eredivisie gespeeld. Drs. Vijfje werd twee jaar geleden zelfs landskampioen.