Steekpartij bij Westerhaven kost Stadjer (46) mogelijk twee jaar cel

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Een 46-jarige man uit Groningen moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, twee jaar brommen voor een steekpartij tijdens de afgelopen jaarwisseling op de kruising van de Westerhaven en de Astraat.

Dat meldt RTV Noord dinsdagmiddag.

Volgens het OM liep het slachtoffer een nachtwinkel uit, waarna hij werd geschopt, geslagen en gestoken door de 46-jarige verdachte. Het eveneens 46-jarige slachtoffer zou daardoor steek- en snijwonden en een klaplong hebben opgelopen. Omstanders zouden het slachtoffer en de verdachte vervolgens uit elkaar hebben gehaald, in afwachting van de politie.

De verdachte beroept zich op noodweer. Volgens de Stadjer had het slachtoffer een mes in zijn hand en was hij genoodzaakt zelf ook een steekwapen te gebruiken. De verdachte kwam er, zo stelt zijn advocaat, ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij zou nu tanden missen en slecht kunnen zien.

De rechter beslist over twee weken over het lot van de verdachte Stadjer.