FC Groningen speelt voorlopig niet vaak op zondag half drie

sport
Foto: Arend Jan Wonink

FC Groningen speelt tot en met speelronde 14 van de Eredivisie slechts tweemaal op het favoriete tijdstip van zondagmiddag 14.30 uur. Dat blijkt uit het programma dat de KNVB deze woensdag heeft bekendgemaakt.

De FC begint het nieuwe seizoen in de eredivisie op vrijdagavond 9 augustus. Het betreft een thuisduel tegen mede-promovendus NAC Breda. Op zaterdag 17 augustus volgt de eerste uitwedstrijd, tegen RKC Waalwijk.

Het eerste duel tegen één van de traditionele topdrie-clubs vindt plaats op zaterdag 14 september. Dan komt Feyenoord op bezoek. Op zondag 6 oktober staat een uitduel tegen Ajax op het programma en op zaterdag 23 november moet de FC naar Eindhoven, voor een uitwedstrijd tegen landskampioen PSV. Het is mogelijk dat de data nog aangepast worden omdat de topclubs ook in diverse Europese toernooien uitkomen.

In september maakt de KNVB de rest van het wedstrijdschema bekend. De winterstop duurt van 23 december tot 10 januari. De competitie wordt op zondag 18 mei afgesloten. FC Groningen speelt dan een uitduel tegen PEC Zwolle.rogramma moet worden aangepast vanwege Europese duels van een aantal clubs.