Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de situatie onrustig en moest in ieder geval één persoon aangehouden worden.

De melding van de brand kwam rond 20.20 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een tankautospuit naar de locatie werd gestuurd. “Bij DOT, achter een container lijkt brand te zijn gesticht”, vertelt de fotograaf. “Het gaat om verschillende materialen die vlam hebben gevat. De brandweerlieden hebben dit vuur onder controle gebracht met behulp van één straal hogedruk. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.”

Agenten hadden ondertussen hun handen vol aan omstanders. “De situatie was enige tijd grimmig. Eén persoon is aangehouden omdat deze een agent geslagen zou hebben. Daarnaast zijn de gegevens van meerdere personen opgeschreven.”