Zaalvoetballers PKC’83 houden zicht op titel

sport
Foto: Alexander Fox | PlaNet Fox via Pixabay

De heren van de zaalvoetbaltak van PKC’83 hebben er vertrouwen in dat zij kampioen van de eerste divisie A kunnen worden wanneer zij de komende drie duels winnen. De ploeg heeft het echter niet in eigen hand.

Koploper White Stones heeft twee punten meer dan PKC, maar beide clubs waren dit seizoen niet altijd overtuigend en verspeelde daardoor punten. Vrijdagavond maakten de teams geen fout tegen Texel’94 en ZVV Urk, maar vorige week verspeelden ze beiden nog twee punten en in totaal werden dit seizoen ook al drie duels verloren.

White Stones speelt de komende weken tegen Drs Vijfje, Zeemacht en Texel’94. PKC’83 treedt aan tegen HZV, FC Marlene en ZVV Zwaag. Zowel tegen Zeemacht als Texel’94 heeft White Stones eerder dit seizoen verloren en Zeemacht heeft nog kans op een periodetitel. “Op basis daarvan denken wij dat we er zijn met drie overwinningen, maar wie weet, het blijft voetbal, als het niet lukt, dan rest ons de nacompetitie”, zegt Monty Albadawi van PKC.

Mochten beide ploegen met een gelijk aantal punten eindigen, dan volgt er een beslissingsduel om de titel. Teams kunnen via de nacompetitie indirect of bij een kampioenschap rechtstreeks promoveren naar de eredivisie.