Geen treinen tussen Europapark, Veendam en Winschoten door aanrijding bij Zuidbroek (update)

nieuws
Foto: Rob Dammers - Vorden Arriva (noord) 349 trein 30837 Winterswijk, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117447545

Het treinverkeer tussen Groningen, Winschoten en Veendam raakte vrijdagavond verstoord door een aanrijding. Na ruim drie uur stil te hebben gelegen, kwam het treinverkeer later op de avond weer op gang.

Tussen station Groningen Europapark en de stations in Winschoten en Veendam reden geen treinen door de aanrijding, die rond 18.00 uur bij het station in Zuidbroek heeft plaatsgevonden. Volgens de politie betrof het een aanrijding tussen een trein en een persoon, die door het ongeluk kwam te overlijden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulpverlening mocht niet meer baten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Reizigers moesten tot 21.30 uur rekening houden met meer dan een uur vertraging. Arriva zette stopbussen in tussen Groningen en Winschoten. Rond 21.15 uur begon het treinverkeer weer op gang te komen.