Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van het weekend verloopt dan ook uiterst aangenaam. Zondag wordt het in één klap een stuk kouder en de dagen erna gaat ook de buienactiviteit weer omhoog.

Weerman Johan Kamphuis voorspelt voor zaterdag een ‘waterig zonnetje’, afgewisseld met bewolking: “Het wordt droog en het wordt 17 tot 19 graden bij een matige zuidwestenwind. Komende avond is het droog en gaat de wind bij flinke opklaringen geleidelijk aan liggen.”

Na een nacht met temperaturen rond 8 graden wil het kwik op zondag niet erg ver stijgen, vertelt Kamphuis: “Het wordt allemaal een stuk kouder. Zondag schommelt het kwik rond 12 of 13 graden en maakt daarmee een flinke daling door. Wel blijft het droog. Er is bewolking, af en toe zon en een matige wind uit het westen tot noordwesten.”

Daarna keert ook de regen terug: “Maandag dienen de eerste buien zich aan. Later op de dag zelfs met kans op hagel. Verder steekt er een gure en stevige westelijke wind op en wordt het maar 9 of 10 graden. Dinsdag tot en met donderdag blijft het koud voor de tijd van het jaar met 8 tot 10 graden. Er vallen af en toe buien, mogelijk met hagel maar geleidelijk aan gaat de zon ook weer wat vaker schijnen.”