Oplopende temperatuur tijdens weekend met af en toe zon, daarna meer bewolking

nieuws
Foto: Hans via Pixabay

Groningen kan zich opmaken voor een zo goed als droog weekend, met oplopende temperaturen en af en toe zonneschijn. De dagen erna keren de wolken terug en daalt de temperatuur weer een paar graden.

Het weerbeeld verandert weinig tijdens de aanstaande weekenddagen. De hele dag is er wat bewolking aan de lucht, met af en toe zonneschijn er tussendoor. De temperatuur piekt kort na het middaguur van zondag iets hoger dan zaterdag, met 14 graden op de thermometer tegen de 12 van zaterdag. De wind is zwak tot matig en draait, gedurende het weekend, langzaam van het zuidoosten naar het oosten.

Die oostenwind drijft meer bewolking onze kant op in de eerste werkdagen van volgende week. De temperatuur doet, bij gebrek aan zonneschijn, dan ook een stapje terug naar 10 graden op dinsdag. De bewolking brengt vrijwel geen neerslag, met hoogstens een moment van motterig gesputter. De wind blijft zwak tot matig uit het oosten waaien. Woensdag is de kans op een klein buitje iets groter, maar begint het wolkendek ook iets open te breken voor wat zonnestralen.