Op de zijkant past een BMW net door de deuren van het Universiteitsmuseum

nieuws
Foto: Universiteitsmuseum Groningen (via Twitter)

Het past maar net, maar net is net goed. Een tot rijsimulator omgebouwde BMW moest negentig graden worden gekanteld om de deuren van het pand van het Universiteitsmuseum aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat binnen te komen.

“Deze BMW 518 is al het museum binnengereden, naja, met een klein beetje hulp”, schrijft het universiteitsmuseum over de operatie.

Het omgebouwde voertuig, gebruikt als simulator voor psychologisch onderzoek, is onderdeel van de nieuwe tentoonstelling Kaleidoscope van het Universiteitsmuseum. De tentoonstelling laat verborgen schatten zien uit de wonderlijke Groningse Universiteitscollectie. Een skelet van een neushoorn, een studentenkamer uit de 19de eeuw en tweehonderd andere unieke objecten uit de collectie worden tentoongesteld.

Kaleidoscope is vanaf volgende week vrijdag te zien. De tentoonstelling blijft tot 17 november in het Universiteitsmuseum.