Jorinde van Klinken stelt teleur op WK Indoor Atletiek

sport
Foto: atletiek.nl

Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek heeft vrijdag teleurstellend gepresteerd tijdens de eerste dag van het WK Indoor Atletiek in Glasgow. Ze kwam bij het kogelstoten niet verder dan een afstand van 16 meter 88. Daarmee eindigde ze op de 16e plaats.

De 24-jarige Van Klinken bleef vrijdag ver onder het persoonlijk record dat ze een jaar geleden op 19 meter 57 bracht. Met die prestatie zou ze in Glasgow gestreden hebben om een medaille.

Jessica Schilder uit Volendam, nationaal kampioen en medefavoriet voor de titel, kwam in de Emirates Arena in Glasgow tot een afstand van 19 meter 37. Daarmee eindigde ze op de vijfde plaats. Wereldkampioen werd de Canadese Sarah Mitton. Haar prestatie van 20 meter 22 was goed voor goud.