Eerste naam internationaal hoofdprogramma Noorderzon bekend

nieuws
Foto via Noorderzon

Noorderzon heeft donderdag de eerste naam uit het internationale hoofdprogramma gedeeld: Uit Hongarije komen danseres, choreograaf en producent Jenna Jalonen en haar gezelschap SUB.LAB.PRO met de voorstelling RING naar Groningen.

De in 2021 gecreëerde, met de Rudolf Laban Award bekroonde voorstelling is voor het eerst in Nederland te zien. Tijdens de voorstellen vertonen zeven dansers in één cirkel hun kunsten, met dans van eeuwenoude volksdansen tot moderne ravecultuur.

De kaartverkoop voor Noorderzon verloopt ook dit jaar in etappes. Op 22 juni gaat het hele hoofdprogramma en &Society in de verkoop, op 22 juli kun je kaarten kopen voor het volledige programma van het festival. De 34e editie van Noorderzon vindt plaats van 22 aug – 1 sept 2024. In aanloop naar het festival maakt de organisatie steeds meer programmaonderdelen en details bekend.