KNMI waarschuwt voor zware windstoten op donderdag

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op donderdag. Voor de provincie Groningen is er een ‘code geel’ afgegeven.

De waarschuwing geldt vanaf donderdagavond 21.00 uur. “Er zijn vanaf dan zware, tot zeer zware, windstoten mogelijk”, meldt het KNMI. “Landinwaarts gaat het om windstoten tot rond de 85 kilometer per uur, aan de kust tot rond de 105 kilometer per uur. De wind komt uit het zuidwesten tot westen. Weggebruikers en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de windstoten.”

De waarschuwing voor Groningen geldt tot in de nacht van donderdag op vrijdag, tot 04.00 uur. Behalve voor Groningen geldt de waarschuwing ook voor alle andere provincies en het IJsselmeer- en Waddengebied.