Jaarwisseling kost gemeente 48 duizend euro

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is aan gemeentelijke eigendommen een schade van bijna 48 duizend euro veroorzaakt. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De schade is bijna 20 duizend euro groter dan het jaar ervoor, maar 11 duizend euro minder dan bij de jaarwisseling van 2021-2022. Het betreft schade aan ondergrondse containers, asfalt en bomen.

Hoewel er veel inzet van politie, brandweer en gemeentepersoneel was, waren er weer veel meldingen van brandjes, vuurwerkoverlast en vernielingen. Ook werd veel zwaar illegaal vuurwerk afgestoken, en het vuurwerkverbod voor elf gebieden werd ook niet altijd goed nageleefd. In totaal vijftien bewoners liepen letsel op door vuurwerk.

Incidenten waren er ook: aan de Westersingel raakte een man ernstig gewond bij een steekincident. De politie heeft één aanhouding verricht. Bij de Borgwal voelden boa’s zich zo onveilig dat ze zich moesten terugtrekken. Bij het wegrijden werd zwaar vuurwerk naar hun auto gegooid, waarbij schade aan de wagen ontstond. De boa’s hebben aangifte gedaan. Verder werden diverse deelfietsen en -scooters in brand gestoken.