Bloemen in plaats van asfalt op middengeleiders in Beijum

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente Groningen gaat het asfalt op de middengeleiders van de Amkemaheerd en de Emingaheerd in Beijum vervangen door bloemenmatten.

De middengeleiders waar de bloemen in worden geplant, zitten bij de voetgangersoversteekplaatsen van de wijkring. De bloemen gaan het uitzicht niet belemmeren, stelt de gemeente. De laagblijvende wilde bloemen moeten er fleurig uit gaan zien en zorgen voor verbeterde biodiversiteit in de wijk.

De werkzaamheden beginnen maandag en duren elf dagen. Er wordt gewerkt tussen 8:00 en 16:30 uur. Waar gewerkt wordt, staan verkeersregelaars bij de middenbermen. Dit kan voor enige hinder zorgen, stelt de gemeente. Datzelfde geldt voor het weghalen van de verharding.