Veel animo voor nieuwjaarsduik in Paterswoldsemeer bij De Lijte

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Het was maandagmiddag dringen geblazen bij De Lijte aan het Paterswoldsemeer. Tientallen mensen waagden zich er aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik.

De afgelopen jaren bleef de nieuwjaarsduik aan het Paterswoldsemeer bij Haren redelijk onder de radar. Dit keer zette Unox de duik, die jaarlijks wordt georganiseerd door een groep veteranen, op haar kaart met ‘officiële nieuwjaarsduiken’. Met flinke drukte tot gevolg.

Haren Doet van OOG Radio sprak op oudejaarsdag nog met de organisatie van de nieuwjaarsduik. “We willen op deze manier iets teruggeven aan onze omgeving”, zegt Klaas Wit. Hij is betrokken bij een woonvorm waar ex-militairen met PTSS wonen in Eelde. Zij kunnen door hun problemen niet meer goed zelfstandig wonen. “Iedereen uit de omgeving was welkom.”

Foto: Rieks Oijnhausen