Stadjer (57) krijgt maanden celstraf voor diefstallen, heling en inbraak

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Meerdere behandelingen voor veelplegers weerhielden een 57-jarige man uit Groningen er niet van om het afgelopen jaar weer in de fout te gaan. Drie diefstallen, heling en een mislukte inbraak kosten de Stadjer nu meerdere maanden celstraf.

Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.

De drugsverslaafde veelpleger kwam in september op de politieradar, nadat hij probeerde met een pinpas een deurslot open te maken. In de maanden ervoor vond een reeks woninginbraken plaats, waar de man ook aan gelinkt werd. Daarnaast pikte de Stadjer een postpakket met schoenen en nam hij geld op met een gestolen pinpas.

Daarvoor kreeg de Stadjer donderdag negen maanden cel opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.