Maanden cel voor Fries die met vuurwapen in trein van Stad naar Zwolle zat

nieuws
Foto: Rob Dammers

Een treinrit eerder deze maand, waarin een 25-jarige Fries zijn vuurwapen van kogels voorzag, kost de man zeker twee maanden celstraf. De man werd in Zwolle door een groot politiepeloton uit de trein vanuit Groningen gehaald.

Dat meldt RTV Oost woensdagmiddag.

De man uit de Friese gemeente Noardeast-Fryslân werd twee weken terug uit de trein gehaald, nadat een medepassagier zag hoe hij zijn pistool laadde met kogels. Daarop werd het gehele treinverkeer rond Zwolle stilgelegd en haalde een arrestatieteam de man uit de trein, De man bleek een gaspistool en zeventig kogels bij zich te hebben.

De rechtbank legde de Fries vier maanden celstraf op, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Die moet de man ook uitzitten, als hij binnen nu en een aantal jaren weer met justitie in aanraking komt.