Let op: KNMI waarschuwt voor zware windstoten dinsdagavond en -nacht door storm ‘Henk’

nieuws

In de noordelijke en westelijke helft van het land komen dinsdagavond en in de nacht naar woensdag zware windstoten voor. Het KNMI heeft daarom de weerswaarschuwing ‘code geel’ afgegeven voor negen Nederlandse provincies, waaronder Groningen.

De windstoten die van dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagochtend 04.00 uur voor kunnen komen, waaien met een kracht tussen de 80 en 90 kilometer per uur. In het kustgebied kunnen de windsnelheden oplopen tot 110 kilometer per uur.

De windstoten worden veroorzaakt door de eerste storm van dit jaar, die de naam ‘Henk’ heeft gekregen. Met de stormnamen wil het KNMI het bewustzijn van gevaarlijk weer vergroten.

De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden. Tegen woensdagochtend nemen de windstoten weer af.