Gedeputeerde Emmens genomineerd voor Beste Bestuurder 2023

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Gedeputeerde Henk Emmens (BBB) van de provincie Groningen is genomineerd voor de verkiezing voor Beste Bestuurder van 2023.

Volgens de organisatie van de verkiezing wordt Emmens onder stemmers bijzonder gewaardeerd vanwege zijn daadkracht en deskundigheid: “Hij laat zien dat hij inhoudelijk goed op de hoogte is. Ook wordt hij omschreven als effectief en transparant. Hij weet met zijn pragmatische manier van werken verandering teweeg te brengen. Emmens stelt altijd de vraag: wat heeft de Groninger eraan? Zijn optreden in het veld en zijn vermogen om vastgelopen processen in het veld los te trekken is van grote meerwaarde.”

Naast Emmens zijn meer in Groningen bekende politici genomineerd. Zo zijn Mark Boumans (VVD, oud-burgemeester van Haren en Gronings raadslid), Erica van Lente (PvdA, oud-raadslid en fractievoorzitter in Groninger raad) en Yvonne van Mastrigt  (PvdA, voormalig Groninger gedeputeerde) genomineerd.

Binnenlands Bestuur en Necker organiseren samen de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. De nominaties werden samengesteld door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers. Het publiek kan tot 30 januari hier haar stem uitbrengen op wie moet winnen. Op woensdag 7 februari 2024 worden de winnaars bekend gemaakt.