Besturen Drenthe College en Terra nu echt gefuseerd, scholen gaan in augustus volledig samen

nieuws
De vestiging van MBO Terra aan de Hereweg - Foto via Google Maps - Streetview

De besturen van het Drenthe College en Terra zijn per 1 januari volledig samen gegaan. Daarmee zetten de onderwijsinstellingen een grote stap richting de volledige fusie in augustus.

In het nieuwe College van Bestuur, nu van de koepelorganisatie DCTerra zitten Erna Daling, Mare Riemersma-Diephuis en Arwin Nimis (voorzitter College van Bestuur). De onderlinge portefeuille wordt de komende tijd vastgesteld. Op 1 augustus 2024 volgt de volledige instellingenfusie, waarbij de merknamen Terra en Drenthe College wel blijven bestaan.

De fusie werd eind vorig jaar al aangekondigd. Door de fusie hopende twee onderwijsinstellingen ‘kwalitatief, hoogwaardig en bereikbaar onderwijs’ te blijven, met een grote keuze aan richtingen. Terra en het Drenthe College zijn bang dat ze dit zonder fusie gaan verliezen, omdat er sprake is van krimp in de regio. Daarnaast hopen de onderwijsinstellingen met de fusie meer samenwerking te bewerkstelligen tussen vakgebieden die de verschillende scholen van Terra en het Drenthe College nu aanbieden.