Luciano Valente schiet FC Groningen langs Telstar

sport
Foto: Wouter Holsappel. FC Groningen viert de 2-0 tegen Telstar

FC Groningen won vrijdagavond in het Euroborgstadion voor de vierde keer op rij. Dankzij twee doelpunten van Luciano Valente werd Telstar verslagen: 2-0.

FC Groningen was voor de pauze veel sterker dan Telstar. FC Groningen kwam na zeven minuten op voorsprong toen Valente vanuit een voorzet van Marvin Peersman de bal achter Ronald Koeman jr., de zoon van de oud FC Groningen voetballer, kopte. Thom van Bergen wist na 19 minuten niet te profiteren van een fout van Koeman en de rebound van Jorg Schreuders werd van de lijn gehaald.

Romano Postema schoot kort daarna net naast. Na 22 minuten viel de 2-0 wel. Een aanval over de linkerkant viel voor de voeten van Valente en hij schoot zijn tweede binnen.

Tweede helft

De gasten beten na rust wat meer van zich af en direct na de hervatting kreeg Telstar de eerste kans, maar Tim van de Loo miste. FC Groningen antwoordde kort daarna met een kans voor Marco Rente die rakelings naast schoot. FC Groningen doelman Hidde Jurjus voorkwam na een uur een tegentreffer door een inzet van Zakaria Eddahchouri te stoppen. Koeman moest vervolgens aan de bak op een inzet van Postema. Zo was het tweede bedrijf wat meer in evenwicht.

FC Groningen steeg door de winst naar de achtste plaats in de eerste divisie met 28 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week vrijdag wacht de lange reis naar Maastricht voor de ontmoeting tegen MVV.