Lilian Zielstra over het sinterklaasgedicht: inhoud het belangrijkste

oogochtendshow
Lilian Zielstra - Foto: Henk Veenstra

Dichter en schrijver Lilian Zielstra geeft last-minute schrijftips voor je eigen sinterklaasgedicht in het Museum aan de A op zondag 3 december.

Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Oerol, Explore the North en Dichters in de Prinsentuin. Tijdens de workshop sinterklaasgedicht schrijven geeft ze schrijftips voor het allerbeste sinterklaasgedicht dat je kunt bedenken.

‘Wat ik zo leuk vind aan het sinterklaasgedicht is dat je je schoonmoeder een klein beetje te pakken kunt nemen’, vertelt de jonge schrijver. Op papier een prikje uitdelen is iets dat zondag terugkomt tijdens de workshop. Daar staat tegenover dat cursisten ook leren hoe ze het beste een complimentje kunnen geven via het gedicht.

Of het bij het sinterklaasgedicht om de inhoud gaat of om het juiste rijmschema zegt Lilian het volgende: ‘Als je het rijmen echt moeilijk vindt, laat het dan los. Mensen houden zich soms te veel vast aan het rijmschema en dan lopen ze helemaal vast.’

De workshop sinterklaasgedicht schrijven is voor museumbezoekers van Museum aan de A en het is voor zowel kinderen als volwassenen. De workshop begint om 14:00.

Lilian Zielstra was telefonisch te gast tijdens de OOG Ochtendshow: