Iconische kerstbal bij DOT Groningen voor het laatst verlicht: nieuwe ideeën in de maak

oogochtendshow
Foto: Joris van Tweel

Vanochtend was Sebastiaan Hagewoud van DOT Groningen te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur. Beluister hier het interview van Rick van der Velde en Jan Kooistra met Sebastiaan Hagewoud.

In de traditie van de afgelopen jaren heeft DOT Groningen op 6 december om 19.45 uur voor de laatste keer de indrukwekkende kerstbal met zesduizend ledlampjes ontstoken. Deze iconische bal, die sinds 2017 de skyline van Groningen sierde, is een baken geworden voor zowel de lokale bevolking als toeristen tijdens de feestmaand.

Laatste jaar voor de kerstbal

Helaas heeft het team van DOT Groningen moeten besluiten om de kerstbal dit jaar voor het laatst te verlichten, vertelt DOT marketeer Sebastiaan Hagewoud. “De ledlampjes, die de bol sinds 2017 elk jaar omtoveren tot een stralend middelpunt, zijn door ouderdom aan vervanging toe.” ” Het herstellen of vervangen van deze lampjes is te kostbaar.”

Tijd voor nieuwe tradities

DOT Groningen, gevestigd aan de Vrydemalaan in Groningen, staat bekend als een van de meest sfeervolle locaties tijdens de feestmaand, mede dankzij de betoverende kerstbal. Hoewel het einde van een tijdperk is aangebroken, laat Sebastiaan weten dat ze vanaf januari zullen broeden op nieuwe ideeën. “De Groningers worden uitgenodigd om hun suggesties en tips voor een mogelijk nieuw iconisch kerstsymbool te delen.”

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl