De soepfiets van het Leger des Heils: we fietsen al vijftien jaar

oogochtendshow
Foto via Leger des Heils Groningen

Dit seizoen trekken de vrijwilligers van de soepfiets weer de binnenstad in om dak- en thuisloze mensen te voorzien van onder meer soep en broodjes of om gewoon een praatje te maken.

De verhalen die ze onderweg horen, zijn ontzettend divers, vertelt regiomanager Carlien Kappert. ‘Dit jaar kwamen we een jongen tegen die door corona zijn eigen bedrijf kwijtgeraakt was en daardoor in de financiële problemen was gekomen. Vervolgens is hij op straat beland omdat hij z’n lasten niet meer kon betalen. Dan is het best lastig om weer op te krabbelen en de weg terug te maken.’

De vrijwilligers beginnen vanaf zes uur ‘s avonds te fietsen tot ongeveer acht uur ‘s avonds. ‘We starten in de Oosterparkwijk waar we de soep opwarmen. Dan fietsen we richting de Grote Markt en de Vismarkt. Vervolgens gaan we richting het Zuiderdiep en als het echt koud is gaan we nog even langs het Forum.’

Carlien Kappert was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: