Sneeuw spelbreker bij inhaalduel Mamio

sport
Na een kwartier waren de lijnen nog zichtbaar, tien minuten later niet meer en werd er definitief gestaakt. (Foto Martijn Minnema)

Het inhaalduel Mamio-Loppersum haalde vanavond het einde niet. Door de hevige sneeuwval was het veld onbespeelbaar geraakt.

Twee weken geleden ging Mamio-Loppersum niet door omdat door de vele regen het kunstgrasveld bol was komen te staan. Vanavond gooide een pak sneeuw roet in het eten.
De avond begon al moeizaam, de beoogde scheidsrechter bleek een midweekje weg te zijn. In allerijl werd een scheidsrechter gevonden, maar terwijl die onderweg was begon het te sneeuwen. En toen de wedstrijd begon ging het nog harder sneeuwen. Na 27 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien. Door de dikke laag sneeuw was het veld niet meer bespeelbaar, de lijnen waren ook niet meer te zien.

Nadat Mamio de vorige twee duels met zeer ruime cijfers had verloren (11-0 en 8-1) was het begin nu wel bemoedigend. De hekkensluiter nam tegen de, op basis van minste verliespunten, nummer twee Loppersum na tien zelfs minuten de leiding, maar zag Loppersum vanaf de aftrap alweer op 1-1 komen. Dat was na een redelijk gelijkopgaande eerste 27 minuten ook de stand toen er gestaakt werd.