Opnieuw problemen op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Nadat er op vrijdag al verschillende problemen waren op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden, loopt het ook zaterdag niet op rolletjes. Een kapotte trein zorgt zaterdagmiddag voor vertraging.

De stoptrein die om 12.50 uur vertrok vanuit Leeuwarden kreeg tussen Camminghaburen en Hurdegaryp te maken met een storing. Na ongeveer twintig minuten lukte het om het euvel te verhelpen, en om de trein weer in beweging te krijgen. Spoorbeheerder ProRail meldt dat reizigers het komende uur rekening moeten houden met vertragingen, die gedurende de middag af zullen nemen.

Vrijdag zorgden verschillende storingen ook al voor vertraging op het traject. Door een boom op het spoor en blikseminslag moet het treinverkeer enige tijd stil worden gelegd. Daarnaast zorgde een kapotte trein voor oponthoud.