Nieuwe verbindingsboog van A7 Laan Corpus den Hoorn naar Ring West open

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

Weggebruikers maken sinds maandagochtend voor het eerst gebruik van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West.

Maandagochtend om 06.00 ging de verbindingsboog open. Verkeersgedeputeerde Johan Hamster verrichtte vorige week alvast de openingshandeling. In onderstaande video vertelt Groningen Bereikbaar meer over de nieuwe verbindingsboog.

Dankzij de nieuwe verbindingsboog is het sinds maandagochtend ook weer mogelijk om vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid te rijden. Deze verbindingen waren sinds 1 oktober dicht. De nieuwe verbindingsboog ligt deels verdiept en zorgt er mede voor dat het verkeer straks ongehinderd kan doorrijden naar de westelijke ringweg. Nu staan er aan het begin van de westelijke ringweg nog tijdelijke verkeerslichten. Deze geven het bouwverkeer de mogelijkheid veilig de weg over te steken.

De verkeerslichten blijven tot april 2024 in gebruik. Vanaf dan is het gehele Vrijheidsplein ongelijkvloers.