Jaarboek Hervonden Stad en Land gepresenteerd

nieuws
De monumentale trap van Jan van der Zee bij Crossroads langs het Reitdiep - Foto via Gemeente Groningen

In het Forum is vrijdagmiddag de nieuwste editie van het erfgoedjaarboek ‘Hervonden Stad en Land’ gepresenteerd.

Het jaarlijks terugkerende erfgoed-jaarboek is het resultaat van een samenwerking tussen de dit jaar jubilerende 40-jarige Stichting Monument & Materiaal en de gemeente Groningen. Dorpsbouwmeester Dianne Maas-Flim ontving het eerste exemplaar uit handen van wethouder Wonen, Wijken en Ruimtelijke Ordening Rik van Niejenhuis.

Het jaarboek omvat onder meer een samenvattend overzicht van recent uitgevoerde archeologische en bouwhistorische onderzoeken en restauraties in de gemeente. Naast de gebruikelijke jaarverslagen staan in het jaarboek ook een zeven speciale artikelen. Onder andere de geschiedenis van de openbare verlichting en het unieke archeologische wandelpark De Vork komen aan bod. Daarnaast besteedt het jaarboek aandacht aan de herplaatsing van de kenmerkende trap van Jan van der Zee, die zo’n 40 jaar onderdeel uitmaakte van de Oostwand van de Grote Markt.

Het jaarboek ligt vanaf morgen (zaterdag 25 november) in de Groninger boekhandels.