Herinrichting Vondellaan vertraagd en deels uitgesteld door nattigheid

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Volgens Aanpak Ring-Zuid hebben de werkzaamheden aan de Vondellaan door het natte weer van de afgelopen tijd vertraging opgelopen. Daardoor lopen deze uit. Daarom stelt Herepoort de werkzaamheden uit tot volgend jaar en gaat het meest zuidelijke deel van de Vondellaan vandaag (maandag) weer open voor verkeer.

Volgens Aanpak Ring-Zuid (ARZ) is besloten tot het uitstel, omdat het weggedeelte tussen de rotonde op de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan anders dicht zou zijn tijdens de kerstvakantie. Dan wordt er niet aan de weg gewerkt. “Om dat te voorkomen, hebben we besloten de tweede fase van de werkzaamheden op het meest zuidelijke deel van de weg uit te stellen”, schrijft Aanpak Ring-Zuid maandagmiddag.

Herepoort richt zich tussen nu en half december op het afmaken van de Vondellaan voor de Vondelflat. “We verwachten dat dit uiterlijk op 15 december 2023 gereed is”, vervolgt ARZ. “We halen op het meest zuidelijke deel van de Vondellaan de borden weg. Vanaf dan zijn de weg en de parkeerplaatsen weer beschikbaar voor bewoners.”