Donar verliest in zenuwslopende slotfase van Leiden

sport
Donar-speler Dakota Quinn (met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft dinsdagavond in Martiniplaza verloren van ZZ Leiden. De Groninger basketballers stonden de hele wedstrijd achter, en konden in de slotseconden net niet langszij komen: 70-72.

De thuisploeg, die 9 dagen geleden in Leiden met 85-77 verloor, begon zwak aan de wedstrijd. De aanvallen liepen stroef en Leiden kwam gemakkelijk tot goede schoten en veel driepunters. Via 6-14 werd het 16-28 aan het eind van het eerste kwart. In het tweede kwart scoorden beide ploegen evenveel punten, en de ruststand was 32-44.

Na rust begon het bij Donar te lopen en kwam een paar keer tot op een achterstand van 4 punten. Dat verschil stond ook op het scorebord aan het eind van het derde kwart: 53-57. Halverwege het laatste kwart werd het 60-62, maar vervolgens wist Donar 2,5 minuut niet tot scoren te komen en liepen de gasten uit tot 60-68. Met nog een minuut op de klok schoot John Meeks een driepunter raak, waardoor het 67-70 werd en Donar nog kansen had om alsnog de overwinning te pakken; zeker toen een halve minuut later Karolis Babusis ook een driepunter raakte. Via twee vrije worpen kwam Leiden op 70-72. In de laatste aanval van Donar miste John Meeks het laatste schot van de wedstrijd, waardoor de Leidenaren toch de 2 wedstrijdpunten pakten.

Topscorers bij Donar waren John Meeks en Karolis Babusis met beiden 13 punten, en Justinas Ramanauskas en Theo John met beiden 12 punten. Bij ZZ Leiden was Stan van den Elzen topscorer met 22 punten.

Donar staat op de zesde plaats in de BNXT League en heeft 13 punten uit 9 wedstrijden. Komende zondagmiddag speelt de ploeg van coach Andrej Stimac in Maastricht in de achtste finale van de bekercompetitie tegen BC Kimbria, dat speelt in de tweede divisie.