‘Code geel’ op maandagmiddag en -avond ingetrokken voor Groningen; waarschuwing geldt nu vanaf middernacht

nieuws
Foto: neelam279 via Pixabay

Het KNMI heeft de weerswaarschuwing ‘code geel’ voor maandag ingetrokken in de provincie Groningen. Het instituut voorspelt nu dat Groningen pas vanaf middernacht last krijgt van gladheid door sneeuw en bevriezing.

De weerswaarschuwing ‘code geel’ geldt nu pas vanaf middernacht tussen maandag en dinsdag in de provincie. In de overige provincies in het oosten van het land blijft de waarschuwing wel van kracht vanaf maandagmiddag.

Groningen kan volgens het KNMI wel vanaf het einde van de middag te maken krijgen met sneeuwval, die op sommige plaatsen ook kan blijven liggen. Er kan zich een sneeuwdek vormen van enkele centimeters. De sneeuw verlaat het zuidoosten van het land in de loop van de nacht naar dinsdag, het wordt dan overal droog. Er is dan met uitzondering van het westen kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en/of sneeuwresten. Halverwege dinsdagochtend zal de gladheid op de meeste plaatsen verdwijnen.