Zomermarkt en vliegerfestival in Meerstad: “Afkoelen kan in het Woldmeer”

nieuws
Foto: Anja via Pixabay

In Park Meerstad wordt deze zondag 10 september een Zomermarkt een vliegerfestival gehouden. Het is voor de derde keer dat het evenement plaatsvindt.

“We hebben ontzettend geluk met het weer”, laat de organisatie weten. “Zo zomers als dit jaar hebben we het nog niet eerder gehad.” In het hele park kan gevliegerd worden. “Er zijn grote en kleine vliegers, van bijvoorbeeld dieren of abstracte vormen. Maar er worden ook workshops gegeven waarmee je zelf een vlieger kunt maken. Op het strand kan gevliegerd worden en er is veel vermaak voor kinderen.”

De Zomermarkt bestaat uit meer dan dertig kraampjes. “Er zullen verschillende producten te koop zijn, waaronder streekproducten. Ook is er een foodtruckplein waar donuts, wafels, ijs, koffie, poffertjes en lekkere broodjes verkocht worden.” De Zomermarkt en vliegerfestival begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur. “En als het heel warm wordt, kunnen mensen verkoeling zoeken in het Woldmeer.”