Werkzaamheden noordelijk deel Vondellaan duren langer dan gepland

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

De herinrichting van het deel van de Vondellaan tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg duurt langer dan gepland. Dat laat projectbureau Aanpak Ring Zuid donderdagmiddag weten. Pas over drie weken zijn de weg en de parkeerplaatsen op dit deel van de Vondellaan weer te gebruiken.

Aannemerscombinatie Herepoort verwachtte vorige week nog de Vondellaan maandag weer open te kunnen stellen tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg, tegelijk met de afsluiting van het deel tussen deze rotonde en de Van Ketwich Verschuurlaan. Maar dat is niet gelukt en Ring Zuid laat donderdag weten dat de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen.

Volgens de nieuwe planning zijn de weg en de parkeerplaatsen binnen nu en drie weken weer beschikbaar voor bewoners, stelt Aanpak Ring Zuid. Dan zouden ook de woningen langs dit deel van de Vondellaan weer goed bereikbaar moeten zijn. Fietsers moeten echter nog langer wachten op een volledig afgemaakt fietspad. Daarvoor moeten nog een aantal kabels en leidingen worden verlegd en dat is niet binnen drie weken gebeurd, stelt ARZ.

Op 6 november 2023 gaat de rotonde bij de Van Iddekingeweg weer open. Het doorgaande verkeer kan dan weer gebruik maken van de Van Iddekingeweg. De stremming van het zuidelijke deel van de Vondellaan, tot de Van Ketwich Verschuurlaan, duurt nog tot 22 december.