Werkzaamheden aan provinciale weg tussen Ten Post en Overschild

nieuws
Foto: Jeanne Dohmen voor Provincie Groningen

De provincie Groningen werkt tussen maandag 25 september en vrijdag 3 november aan de provinciale weg tussen Ten Post en Overschild. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

De Woldjerweg en een deel van de Meenteweg (N865) krijgen nieuw asfalt en de kruisingen worden aangepast. Bovendien komen er extra drempels, om te benadrukken dat het om een 60-kilometer weg gaat. De klus wordt verdeeld in drie fases.

Tijdens fase 1 (25 september – 6 oktober) wordt gewerkt van de kruising bij de wisselwoningen in Ten Post tot de kruising bij de Kollerijweg bij Wittewierum. Tijdens fase 2 (9 tot 20 oktober) wordt gewerkt vanaf de kruising Kollerijweg tot de Bloemhoffbrug, en tijdens fase 3 (23 oktober tot 3 november) van de Bloemhoffbrug tot en met de kruising Graauwedijk bij Overschild.

Doorgaand verkeer wordt vanaf 25 september omgeleid via de N387 (Slochteren, Schildwolde, Siddeburen) en de N33 (Appingedam). Fietsers worden vanaf 9 oktober omgeleid. Buslijn 564 rijdt een alternatieve route.