Nederlaag vrouwen Drs. Vijfje, PKC’83 wint stadsderby

sport
Foto Wesley Ferwerda. Drs. Vijfje - PKC'83/Team Amoeri

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben ook de tweede wedstrijd in de eredivisie zaalvoetbal verloren. In Den Helder won Zeemacht met 4-0 van de Groninger studenten.

In de eerste divisie gingen ook de mannen van Drs. Vijfje onderuit. In de eigen Struikhal werd met 2-1 verloren van stadgenoot PKC’83/Team Amoeri.

Drs. Vijfje begon de stadsderby goed, maar daarna nam PKC’83 het initiatief. Vlak voor de pauze scoorde Rochendy Constansia voor PKC. Constansia raakte bij het maken van het doelpunt dusdanig geblesseerd aan zijn enkel dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Na de rust tekende Max Snijders voor de gelijkmaker: 1-1. PKC kreeg in het vervolg aardig wat kansen en Fahim Bellghroub maakte er 2-1 van. Aan het einde van de wedstrijd wisselde Vijfje de keeper voor een veldspeler, maar de gelijkmaker wilde niet vallen.

PKC’83 heeft 4 punten uit 2 wedstrijden. Drs. Vijfje heeft 3 uit 2.