Forse schade bij verkeersongeluk op A28

nieuws
Foto: Sander Bolhuis - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk op de A28 bij Haren, richting Groningen, zijn zondagavond twee personenauto’s beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond. Door het ongeluk was de weg enige tijd volledig afgesloten.

Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur. Eerder op de avond brandde er op de snelweg een camper uit. Door de bergingswerkzaamheden was één rijbaan afgesloten. Nieuwsfotografen vertellen dat de botsing gebeurde op de plek waar de snelweg overging van twee rijbanen naar één rijbaan. Een automobilist zag dit naar alle waarschijnlijkheid te laat en botste op zijn voorganger.

In de voorste auto zaten twee personen, in de achterste auto zaten ook twee personen. Ambulancemedewerkers hebben alle betrokkenen gecontroleerd, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen weggesleept. Door de botsing lag er veel glas op de grond. Een politiewagen van de Koninklijke Marechaussee reed hierdoor lek. Ook deze wagen werd weggesleept. Een aannemer heeft het wegdek gereinigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Rond 22.45 uur ging de weg weer deels open.

Foto: Sander Bolhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Bolhuis – 112groningen.nl