Explosie in Herestraat: mensen horen harde knallen, politie op zoek naar donkerkleurige auto

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de Herestraat in de binnenstad heeft dinsdagavond een explosie plaatsgevonden. Het gaat om een pand waar eerder deze zomer ook een explosie plaatsvond.

Het gaat om twee harde knallen, rond 23.40 uur. “Wij kregen een melding van een explosie bij een gebouw”, vertelt een politiewoordvoerder. “Niemand is gewond geraakt, wel zijn er verschillende ramen gesneuveld. Wij zijn bezig met een onderzoek naar de toedracht van wat er is gebeurd. Heb je iets gezien, of heb je meer informatie? Of heb je mogelijk camerabeelden? Dan komen we graag in contact met je. We zijn bereikbaar via 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.”

Op zoek naar donkerkleurige auto
Het onderzoek van de politie richt zich onder andere op een auto: “Wij zijn actief op zoek naar een kleine, donkerkleurige auto. Heeft u deze auto rond het tijdstip van de explosie gezien in de omgeving van de Herestraat? Neem dan contact op met ons.”

Tekst gaat verder onder de foto:

De Forensische Opsporing van de politie stelt sporen veilig in de Herestraat. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Je ruikt een sterke gaslucht”
Nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl vertelt dat de Herestraat, vanaf het Gedempte Zuiderdiep tot aan het Hereplein, is afgezet. “Agenten zijn in de straat bezig met een onderzoek, en medewerkers van de Forensische Opsporing stellen sporen veilig. Ook de brandweer is aanwezig. Het gaat om hetzelfde gebouw, een beautysalon, waar eerder deze zomer ook een explosie plaatsvond. In de straat ruik je nog een sterke gaslucht. Op straat staan diverse mensen. Een deel komt uit nieuwsgierigheid poolshoogte nemen, een ander deel is afkomstig uit woningen boven het pand, die door de hulpdiensten ontruimd zijn.” Deze bewoners moeten naar alle waarschijnlijkheid de nacht elders doorbrengen.

“Ik hoor hele harde knallen”
Omwonenden laten weten dat ze twee explosies hebben gehoord. Bij de eerste knal sneuvelden al verschillende ramen. Behalve ramen van de beautysalon, zijn ook ramen aan de overkant van de straat beschadigd. De explosies waren hoorbaar in een groot deel van de stad. Zo schrijft Jason op sociale media: “Ik hoorde hele harde knallen in het centrum. Het klonk niet als vuurwerk.” Steven meldt: “Wat was dat? Twee keiharde knallen.” Kars: “Ik woon in Paterswolde, en kon de knallen duidelijk horen.”

Explosie in juli
Op 12 juli vond in het holst van de nacht een explosie plaats bij de beautysalon. Veel mensen belden toen de hulpdiensten omdat ze een harde knal hoorden. Na de explosie brak brand uit, die door de brandweer snel geblust kon worden. De politie liet later weten dat er spullen waren gevonden die wezen op brandstichting. Verschillende media meldden dat de explosie gelinkt kon worden aan een reeks incidenten in Winschoten en Oude Pekela. Een ruzie tussen twee groepen op een terras in Winschoten bracht een kettingreactie teweeg met meerdere schietpartijen.

Bekijk hier een filmpje van de explosie:


.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl