Zuidelijke brug Oostersluis opnieuw in storing

nieuws
Foto: Michel Eising

De zuidelijke brug van de Oostersluis heeft zondag aan het einde van de middag opnieuw een tijdlang in storing gestaan. De brug wilde niet meer dicht. Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing.

De problemen begonnen rond 17.15 uur. Door de storing stond de brug open en kon het verkeer niet meer over de brug. Zij moesten gebruik maken van de noordelijke brug, maar omdat deze brug ook zo nu en dan open ging voor het scheepvaartverkeer, ontstonden er kleine files. Monteurs waren snel aanwezig om het euvel op te lossen. Rond 18.45 uur lukte het om het brugdek te laten zakken. Automobilisten vroegen zich tijdens de afsluiting af waarom er geen hekken werden geplaatst, omdat zij zo nu en dan minutenlang stonden te wachten voor de zuidelijke brug.

Eerder op de dag ging het ook al mis. Toen lukte het monteurs om na twee uren de storing op te lossen. Over de oorzaak van de storingen is niets bekend. Rijkswaterstaat doet hier onderzoek naar.

Bekijk via deze webcam de situatie bij de Oostersluis: