Studenten worden klaargestoomd tot KEI-leider

Ouderejaarsstudenten werden vrijdagochtend getraind om de perfecte KEI-leider te worden. Dit gebeurde omdat de KEI-week, de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Groningen, maandag weer begint. 

Ouderejaarsstudenten kennen inmiddels alle ins en outs van de stad en kunnen daardoor de eerstejaarsstudenten met gemak kennis laten maken met het studentenleven. ”Het lijkt me leuk om de nieuwe studenten de stad te laten zien”, vertelt KEI-leider Lisa Winter.

Tijdens de training kwamen verschillende onderwerpen voorbij. De ouderejaarsstudenten moeten ervoor zorgen dat de eerstejaars een leuke maar ook veilige week beleven. Dat houdt onder andere in dat drugs verboden zijn en dat ze moeten letten op hun alcoholgebruik. Daarnaast werden de KEI-leiders ook geïnformeerd over de andere informatieve evenementen die zijn georganiseerd.