Foto: Jan Willem van Vliet
Diverse gezonde producten blijven vaak onaangeraakt in de winkelschappen van de Voedselbank Groningen liggen. De organisatie vindt het daarom tijd voor verandering.
Tuinbonen, pastinaak, andijvie en spinazie zijn enkele voorbeelden van producten die vaker in de schappen achterblijven. Het project ‘Gezonde Voeding’ moet klanten stimuleren om gezonde voedingskeuzes te maken. Samen met een professionele kok worden eenvoudige, gezonde recepten bedacht en klaargelegd voor de klanten. De gekozen recepten zijn gebaseerd op producten die op dat moment beschikbaar zijn in de winkel.
Inspiratie wordt ook gehaald uit het kookboek ‘Samen koken in Groningen’, dat tot stand kwam in samenwerking met de Voedselbank Westerkwartier. Anja Bandringa, docent Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool, is één van de auteurs van het boek. De gemeente Groningen besloot om het kookboek beschikbaar te stellen voor klanten van de Voedselbank Groningen. Op maandag 21 augustus krijgen zij een gratis exemplaar uitgereikt.
Sportmogelijkheden creëren voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat is de missie van de 31-jarige…
Wethouder Philip Broeksma en gedeputeerde Erik Jan Bennema hebben donderdag samen het laatste deel van…
Vijf studenten van de Hanzehogeschool zijn naar Fortaleza in Brazilië gereisd om daar voor hun…
De 46-jarige Curt E. is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn…
Het gemeentebestuur heeft een wensbeeld voor de Hortus Botanicus in Haren vastgesteld op basis van…
WIJ Groningen organiseert komende woensdag 10 december een lichtjeswandeling in de Schilderswijk. De deelnemers ontdekken…